Papagayo Curaçao

Omgeving

Het Papagayo resort ligt op 13 kilometer van Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. In Willemstad kun je direct de echte Antilliaanse cultuur herkennen, de mensen zijn gezellig en de huizen hebben de vrolijkste kleuren.

Marktjes

Het bezoeken van één van de vele marktjes van Willemstad is een echte beleving. De marktkooplui hebben nooit haast en zullen van stress ook niet snel last hebben. Heel vredig en ontspannen zitten ze bij hun koopwaar, praten ze wat met de buren en staan ze (potentiële) klanten te woord. Je hebt op dit soort marktjes geen last van echte verkopers zoals je die soms rond de Middellandse Zee tegenkomt. Je kunt gewoon rustig de verschillende kraampjes bekijken zonder dat mensen aan je hoofd gaan zeuren dat je iets moet komen.

Willemstad en cultuur

De taal die ze op Curaçao spreken is Papiamento en daar zit een aardige dosis Nederlands in. Het is een grappige taal om te horen. Vaak kun je nog prima verstaan we ze bedoelen, zeker als men, zoals daar gebruikelijk is, ook nog eens met de handen en de voeten gepraat wordt.

Er is een Willemstad heel veel echte Antilliaanse cultuur te zien, vooral de bouwstijlen van de huizen zijn er interessant. De stad is niet groot maar toch wordt u aangeraden zeker een dag uit te trekken om alleen de hoogtepunten te zien. Aan de balie van het Papagayo beach resort kunt u vragen naar de top bezienswaardigheden van de stad. Het personeel staat u graag te woord en helpt u in de goede richting.

Fietsen

Het is natuurlijk mogelijk om het eiland per auto te verkennen, maar het is ook zeer goed mogelijk om dit per fiets te doen. Er zijn verschillende bedrijven in de omgeving van het resort die u fietsen kunnen verhuren en u kunnen laten zien wat de mooiste en beste fiets routes zijn. Als u een ervaren fietser bent moet fietsen op Curaçao geen probleem zijn, houdt u alleen wel rekening met de sterke zon en breng goede zonnebrand mee om uzelf daartegen te beschermen. Als beginnende fietser is het erg belangrijk dat u het juiste materiaal huurt, want er zijn aardig wat heuvels op het eiland, en dat kan op de fiets af en toe best zwaar zijn.

Er zijn in de omgeving van het resort ook een aantal prachtige wandeltochten uitgezet. Zo kunt u de kust van Jan Thiel Baai via een wandeling prachtig bekijken. Al met al is er meer dan genoeg te doen in en rond het resort.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 892 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen